Doar usa te desparte de tot ce ai nevoie. Livrari pe baza de PIN la usa ta, fara interactiune si fara contact cu noul nostru serviciu.

Blog

Asistenta pentru alegerea materialelor profile aluminiu cu banda LED

Profile LED sunt grupate de regula in functie de destinatia lor :

1 - profile de SUPRAFATA (se monteaza aplicate direct pe o suprafata existenta)

2 - profile INCASTRATE (se face un sant in suprafata si se monteaza in aceasta adincitura la nivel cu suprafata)

3 - profile de COLT (se monteaza in colt de 90 grade la intalnirea de pereti sau perete-tavan, la mobila sau la intalnirea de rafturi de sticla si mobila, etc,)  unghiul de fascicolului  de lumina a benzi LED va fi la 30, 45 sau la 60 grade.

4 - profile SPECIALE  pentru trepte (STEP, OUTSTAIRS) , scari, montaj bara de support haine (OVAL), montaj gipscarcon (FRAME), profil scafe sub tavan (WALLE), profil flexibil (ARC)

5 - profile STICLA pentru montarea benzilor de LED pe sticla

6 - profile VARIO, de dimensiune pe sectiune mai mari, cu mari posibilitati de combinare intre ele si cu posibilitatea de a construi corpuri de iluminat peste 30 de variatie si combinatie.

Pentru a alege materialele necesare pentru proiectul dorit intrati pe o familie de profil de exemplu SLIM (din pagina: https://ledtop.ro/profile-led) alegeti dintre profilele expuse existente din doua variante: SLIM Aluminiu brut sau Aluminiu anodizat, respectiv la dimensiune puteti alege la 1 metruliniar sau la 2 metriliniar. Dupa acesta alegeti dispersorul (capacul la profil) potrivit la lungime (1ml sau 2 ml) si din trei variante posibile (alb, mat sau transparent,… la unele profile mai sunt disponibile variante de  dispersoare plane sau bombate sau prisma, glisante sau Click). Urmeaza dupa acesta sa alegeti terminatia la profil (piesa de PVC-ABS care inchide la capat profilul), si clipsuri de fixare a profilului daca este cazul. Daca sunt alte accesorii la profilul respectiv puteti sa urmariti insiruite la fiecare familie de profil in parte. Pentru pasul urmator dupa alegerea benzilor LED  si a alimentarii de la sursa va recomandam sa ne consultati telefonic (0728 297654). Puteti alege benzi albe (alb cald, alb neutru, alb rece) sau benzi colorate (benzi notate cu simbol de RGB, la care trebuie sa alegeti o telecomanda pentru controlul culorilor intr-o gama mare de culori); benzile LED sunt de diferite puteri (4.8W; 9,6W; 12W; 14.4W; 16W; 20W https://ledtop.ro/benzi-cu-led). Dupa alegerea benzilor potrivite se alege sursa de alimentare (transformator de 12V) cu carcasa de plastic sau de metal, acesta  in functie de puterea necesara consumata de benzile alimentate. Un calcul simplu pentru alegerea sursei se poate face dupa puterea consumata - adica se inmultesc puterea benzi de LED, lungimea de banda si un coefficient de siguranta 1.25 (de ex. Banda de 4.8W*5ml*1.25=30W; pentru acest caz se alege sursa imediat superioara la 30W, adica o sursa de 36W - cod AC6102, link : https://ledtop.ro/surse-alimentare-plastic)

Recomandare pentru avansati: La sectiunea Cataloage, se poate descarca catalogul de profile LED. Acesta este foarte util in a studia fiecare profil in parte, avand schitele cu dimensiuni exacte, lista de accesorii cu codurile, recomandari de montaj si de utilizare.  https://ledtop.ro/pdf/catalog2019.pdf

Anexam cateva exemple de GuideBook

Cine a inventat LED-urile?

Ce este un LED ?

Un LED (din engleză light-emitting diode, însemnând diodă emițătoare de lumină) este o diodă semiconductoare ce emite lumină la polarizarea directă a joncțiunii p-n. Efectul este o formă de electroluminescență.

Dar cine a inventat dioda? 

Diodele cu tub electronic si diodele semiconductoare au fost dezvoltate separat, in aproximativ acelasi timp, la inceputul anilor 1900, ca si detectoare de receptoare radio. Pana in anii 1950 diodele cu tub electronic erau mai mult utilizate in radiouri deoarece contactele-punct timpurii ale diodelor semiconductoare erau mai putin stabile si pentru ca majoritatea aparatelor aveau tuburi electronice pentru amplificare se stia cu usurinta ce fel de diode sunt incluse in tub.

In 1873, Frederick Guthrie a descoperit principiul de baza al operatiei diodelor cu tub electronic. Guthrie a descoperit ca un electroscop incarcat pozitiv putea fi descarcat prin aducerea cat mai aproape (dar nu sa atinga) a unei bucati de metal alb fierbinte, impamantat. Acelasi lucru nu se aplica unui electroscop incarcat negativ, indicand faptul ca fluxul de curent electric era posibil doar intr-o singura directie.

Thomas Edison a redescoperit pe cont propriu principiul pe 13 februarie 1880. La acea vreme, Edison investiga de ce filamentele becurilor sale aproape ardeau in intregime la capatul pozitiv. El avea un bulb special realizat cu o placa metalica sigilata in plicul de sticla. Folosind acest dispozitiv, Edison a confirmat ca un curent invizibil trecea din filamentul aprins prin tub spre placa de metal, dar numai cand placa era conectata la o sursa pozitiva. Edison a realizat un circuit in care becul sau modificat a inlocuit rezistorul intr-un voltmetru de curent continuu. A primit un patent pentru inventia sa in 1884.

Dupa aproximativ 20 de ani, John Ambrose Fleming a realizat ca efectul “Edison” putea fi folosit ca un detector radio de precizie. Fleming a patentat prima dioda cu tub electronic adevarata, “valva Fleming”, pe 16 noiembrie 1904 in Marea Britanie.

In anul 1874, savantul german Karl Ferdinand Brauna descoperit “conductia unilaterala” a cristalelor. Braun a patentat redresorul de cristale in anul 1899, iar in anii 1930, redresoarele de oxid de cupru si seleniu au fost dezvoltate pentru aplicatii de putere.

Cercetatorul indian Jagadish Chandra Bose a fost primul care a folosit un cristal pentru a detecta unde radio in anul 1894. Detectorul de cristale a fost dezvoltat intr-un dispozitiv practic pentru telegrafia wireless de catre Greenleaf Whittier Pickard, care a inventat un detector de cristale din siliciu in anul 1903 si a primit un brevet pentru acesta pe 20 noiembrie 1906.

Descoperirea electroluminescenței.

Electroluminescența a fost descoperită în anul 1907 de către H. J. Round, folosind un cristal de carbură de siliciu și un detector primitiv dintr-un metal semiconductor. Rusul Oleg Vladimirovich Losev a fost primul care a creat primul LED prin anii 1920. Cercetarea sa a făcut înconjurul lumii, însă nu s-a găsit nici o întrebuințare a acesteia timp de câteva decenii. În anul 1961, Bob Biar și Gary Pittman, au descoperit că aplicând curent unui aliaj din galiu si arsen, acesta emite o radiație infraroșie.

Primul LED cu emisie în spectrul vizibil (roșu) a fost realizat în anul 1962 de către Nick Holonyak când lucra la General Electric Company . Un fost student al acestuia, M. George Craford, a inventat primul LED de culoare galbenă și a îmbunătățit factorul de iluminare al Led-urilor roșu și roșu -portocaliu de circa zece ori în anul 1972. Până în 1968 LED-urile vizibile și cele infraroșii costau foarte mult, aproape 200 de dolari și nu puteau fi folosite doar la aplicații minore. Prima corporație care a trecut la fabricarea LED-urilor pe scară largă a fost Monsato Corporation, realizând în 1968 LED-uri pentru indicare. Acestea au fost preluat de către compania Hewlett Packard și integrate în primele calculatoare alfanumerice. Primele LED-uri comercializate pe scară largă au fost folosite pentru înlocuirea indicatoarelor incandescente, întâi la echipamentele scumpe ca cele de laborator și de teste, apoi, mai târziu, la televizoare, radiouri, telefoane, calculatoare, chiar și ceasuri. Aceste LED-uri roșii nu puteau fi folosite decât pentru indicare deoarece emisia de lumină nu era suficientă pentru iluminarea unei suprafețe. În decursul anilor s-au descoperit și alte culori ale LED-urilor, cu capacități mai mari de iluminare. Primul LED cu capacitate mare de iluminare a fost realizat de cercetătorul Shuji Nakamura în anul 1993 dintr-un aliaj de InGaN. Acesta a fost premiat în anul 2006 cu Milennium Technology Prize pentru invenția sa.

In anul 2008, cel mai puternic LED comercializat aparținea firmei sud-coreene Seoul Semiconductor. Un singur LED din seria Z-Power P7 atinge performanța de 900 Lumen la 10 Watt, deci o eficiența de 90 lm/W, echivalând cu un bec obișnuit de 75W.

La 12 mai 2010, firma Nexxus Lighting a prezentat cea mai puternica lampă LED de uz casnic disponibilă pe piață, cu o eficiență de 50 Lumen/Watt Luminozitatea lămpii Array LED PAR38 este comparabilă cu cea a unui bec obișnuit/standard de 75 Watt atingând 985 Lumen la un consum de numai 18-20 Watt, fiind în același timp și variabilă.

La 12 aprilie 2010, firma Toshiba a prezentat prototipul celei mai puternice lămpi LED de uz casnic și industrial, cu o eficiență de 120 Lumen/Watt.. Luminozitatea lămpii led este comparabilă cu cea a unui bec obișnuit/standard de 100 Watt, atingând 1690 Lumen.

La 18 decembrie 2012, firma Cree a prezentat Lampa LED XLamp MK-R cu o eficiență de 200 Lumen/Watt si cu o dimensiune de 7 x 7 mm.. Luminozitatea lămpii led este comparabilă cu cea a unui bec incandescent de 120 Watt, atingând 1769 Lumen la 15 W și 85°C.

La 5 martie 2013, firma Cree a prezentat Lampa LED de uz casnic cu o eficiență de 84 Lumen/Watt, consum 9 - 9,5 Watt, preț sub 10$ în varianta de 40W și fasung standard E27. Luminozitatea lămpii led este comparabilă cu cea a unui bec incandescent de 60 Watt, atingând până la 800 Lumen, fiind și variabilă ( în combinație cu un variator de tensiune).

Profilele de aluminiu pentru benzile cu LED

Profilele de aluminiu pentru benzile cu LED sunt ultima inovatie in modul de instalare al acestui tip de iluminat.  Folosirea acestui tip de montaj inovativ a facut posibila folosirea benzii cu LED in aplicatii ca iluminatul ambiental, arhitectura, mobilier, publicitate, expozitii. Profilele pentru LED-uri pot fi folosite atat in interior cat si in exterior. Folosind profile de aluminiu cu benzi LED, puteti chiar si sa directionati lumina, puteti sa creati diferite efecte luminoase, puteti crea o ambianta placuta, puteti sa faceti o economie de energie electrica considerabila, puteti sa proiectati iluminatul de placul dvs.. Folosind diverse profile de aluminiu special cocepute pentru scopul si destinatia la care doriti sa folositi,  benziile LED pot  fi montate intr-un mod cat mai estetic si pentru a ilumina cat mai eficient o incapere, sau doar numai o zona, arie selectata. Profilele destinate pentru a fi folosite in proiecte de iluminat le confera atat un aspect elegant, cat si o mare rezistenta in timp, asigura si racirea si protectia benzilor LED. Printre produsele noastre veti gasi intr-o gama larga diferite profile de aluminiu, benzi cu LEDuri, si toate accesoriile necesare pentru asamblare si montaj.

 Pe site-ul nostru  https://www.ledtop.ro   veti gasi o gama variata si completa de profile LED, precum si diferite accesorii necesare pentru montarea acestora, cum ar fi console, clipsuri, capace, terminatii, variatoare, controlere, senzori, conectoare, telecomenzi,  etc. Toate aceste elemente va permit sa creati design-uri diferite, iar posibilitatile de montaj sunt nelimitate, aplicatiile sunt infinite.  Acestea le alegeti  in functie de modul de montaj, profilele de aluminiu pentru benzi LED pot fi montate aparent, adica sa fie vizibile, dar pot fi si incastrate in mobiliere, tavane, pereti, trepte, pereti de sticla, etc si au forme foarte variate: dreptunghiulare, triunghiulare, rotunde, atipice. Datorita acestor proprietati profilele LED pot fi utilizate practic intr-o multitudine de aplicatii.

Benzile le alegeti  in functie de puterea si culoarea dorita a  LEDurilor, iar benzile cu LEDuri  RGB sunt variabile si dimmabile pe o scala foarte mare de culori.

Cum pot sa aflu mai multe informatii , cum pot sa configurez produsul meu, sau doresc mai multe informati?

Apasati pe imaginea sau denumirea oricarui produs si vi se va afisa o fereastra cu mai multe detalii despre  produs, iar daca nu este suficienta si aveti nevoie de informatii suplimentare, asteptam e-mail-ul dvs. la adresa office@ledtop.ro  sau ne puteti contacta telefonic la 0728297654